fbpx

Штетите што ВМРО-ДПМНЕ ги направи кон земјоделците веќе се поправаат, земјоделците ќе бидат ценети и вреднувани

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Уште во првите денови Владата предводена од СДСМ покажа дека земјоделците се приоритет и им ги исплати субвенциите што доцнеа, со што почна да ги поправа штетите што ВМРО-ДПМНЕ им ги направи на земјоделците во изминатите 11 години.

Субвенциите повеќе нема да се делат по партиска линија, нема да има богатење на лажни земјоделци, ниту пак ќе има закани и уцени кон вистинските земјоделци како што тоа 11 години го правеше ВМРО-ДПМНЕ.

Новата Влада предводена од СДСМ ќе работи на зголемување на животниот стандард на земјоделците како и на сите останати граѓани, а тоа ќе значи дека трудот што го вложуваат земјоделците ќе биде ценет и вреднуван, а ќе има и дополнителни државни бенефиции кои ќе значат подобрување на статусот и условите за работа на земјоделците.

 

Скопје, 14.06.2017

ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

 

 

Последни вести