fbpx

Ќе бидат преиспитани милионските долгови на државните претпријатија, итно е потребна новата Влада!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Ќе бидат преиспитани сите милионски долгови што државните и јавни претпријатија ги направиле по основ на неплатени даноци.
И според последната должничка листа на УЈП, меѓу најголемите должници се државните и јавните претпријатија, коишто должат и по неколку милиони евра за неплатен данок.

Институциите го толерираат ваквото расипничко работење на државните и јавните претпријатија, меѓу кои е Македонската Радио Телевизија, без никој да сноси одговорност за тоа, а илјадници граѓани заради сметки за радиодифузна такса секојдневно се мачат со блокирани сметки и извршители на врата!

Затоа исклучително важно за граѓаните е демократските процеси да продолжат, Иванов да го даде мандатот и побрзо да се формира новата Влада којашто ќе обезбеди транспарентно и отчетно раководење со јавните и државни претпријатија ќе ја укине и радиодифузната такса.

ВМРО -ДПМНЕ треба веднаш да престане да ги опструира демократските процеси и да овозможува несовесно работење на нивните кадри на штета на граѓаните!

 

Скопје, 11.05.2017

ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

 

Последни вести