fbpx

Телеграма од претседателот Заев до семејството на Хазби Идризи и до ДУИ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Претседателот на СДСМ, Зоран Заев, во свое име и во име на СДСМ, испрати телеграма со сочувство до семесјтвото на застреланиот градоначалник на општина Боговиње, Хазби Идризи, како и до неговите колеги во општината и во партијата ДУИ.

„Изразувам искрено и длабоко сочувство за смртта на Хазби Идризи, до семејството, пријателите, колегите на градоначалникот на општина Боговиње.

Никој нема право да одземе човечки живот од какви и да е причини.
Очекувам истрагата брзо и ефикасно да се заврши во интерес на правдата и вистината.

Во овие моменти на тага, се надевам дека ќе успеете да најдете утеха во делата на Хазби Идризи преку коишто тој останува дел од вашето семејство и од работната средина на којашто и припаѓаше и каде придонесуваше“.

 

Скопје, 06.05.2017 

ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

Последни вести