fbpx

Чавков му служел на Груевски за време на насилството во Парламентот и ќе одговара!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Митко Чавков како раководител на оперативен штаб во МВР бил достапен за Никола Груевски во моменитите на насилното крваво сценарио во Собранието, а не бил достапен за никој друг во државата!

Тоа го призна лично Груевски. Тоа е уште една потврда дека Чавков, заедно со Груевски, Иванов, Велјаноски е меѓу нарачателите на организираниот обид за убиство на пратеници од страна на внесени криминалци и убијци во зградата на Собранието, како и насилството врз новинари и вработени во него.

Тоа е тешко кривично дело терористичко загрозување на уставниот поредок и безбедноста.

Чавков како и сите инволвирани во насилството во Парламентот, ќе одговара!

 

Скопје 01.05.2017

ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

 

Последни вести