fbpx

Здравствениот систем е во колапс, итно е потребна нова реформска Влада!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Затворањето на одделенијата за Пулмологија со ендокринологија и Општа и ургентна хирургија, поради недостиг на медицински кадар, за жал, е првата конкретна последица од блокирањето на демократските процеси и формирањето на нова реформска Влада. Здравството е во колапс, а ВМРО-ДПМНЕ упорно ги кочи демократските процеси.

Доколку денеска имаше нова реформска Влада, ќе се решеше проблемот со кадарот во болницата 8-ми Септември и таа немаше да има затворени одделенија и ќе работеше во полн капацитет. Доколку ВМРО-ДПМНЕ не ги спречуваа демократските процеси, денеска веќе ќе се разгледуваше предлогот за зголемување на платите на лекарите и специјализантите, а лекарите ќе беа ослободени од дополнителни административни обврски на работното место и ќе се посветеа на лекувањето.

ВМРО-ДПМНЕ десет години го уништуваше здравството и тоа уништување продолжува и денес, кога како опозиција ги кочи промените кои треба да донесат квалитетно и достапно здравство и подобар живот за сите. Македонија не смее повеќе да си дозволи да остане без нова реформска влада за која гласаа мнозинството граѓани.

 

Скопје, 30.03.2017

ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

 

 

Последни вести