fbpx

Новата реформска Влада ќе ја врати дневната евтина струја, парите ќе се враќаат во семејствата!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Да не беа блокирани демократските процеси за формирање нова реформска Влада од Ѓорге Иванов и Никола Груевски, овој викенд граѓаните ќе имаа цел ден евтина викенд тарифа на струјата, и во сабота, и денеска, во недела.

Дневна евтина тарифа на струјата ќе имаше и секој работен ден, по два часа.

Граѓаните ќе можеа да ја контролираат потрошувачката на струја во рамки на евтината тарифа и на тој начин ќе заштедеа на сметките што ги плаќаат за струја.

Интерес на граѓаните е да имаат намалени трошоци за живот и од тие причини неопходно е итно и брзо да се овозможи формирање и работа на новата реформска Влада.

Новата Влада ќе ги насочи парите од Буџетот на Р.Македонија кон граѓаните и кон фирмите со цел да се раздвижи економијата, да се зголемат платите и бројот на новите работни места и тоа ќе значи зголемување и на квалитетот на живот на граѓаните.

Уште една од мерките за повеќе пари во семејствата е враќање на 15% од данокот на додадена вредност што граѓаните го плаќаат во потрошувачките сметки. Секој граѓанин ќе добие своја картичка на којашто ќе може да го евидентира повратот на 15% од ДДВ при секое ново пазарење во продавница.

Државата ќе им помогне прво на најзагрзоените. Семејствата со најнизок доход ќе бидат ослободени од плаќање на јавните услуги, а еднородителските семејства со пониска плата од просечната нема да плаќаат такса, јавен превоз, општински комунални давачки, надомест во градинка и основно училиште.

Ова се само дел од мерките коишто ќе придонесат кон достоинствен начин на живот на сите граѓани во Македонија.

На граѓаните им е итно потребна нова реформска Влада којашто ќе ги им го олесни животот.

Очекуваме во најбрзо време претседателот Заев да го добие мандатот и новата реформска Влада да почне со работа во интерес на граѓаните!

 

Скопје, 26.03.2017

ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

 

Последни вести