fbpx

Мора да се прекине непресметливоста на Груевски кој изнесе и мали деца на улица!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Најостро осудуваме каква било злоупотреба на деца во политички цели!

Малку им беше на Никола Груевски и на поттикнувачите на активносити со етничка позадина што вознемируваат граѓани со лажни вести и изнесуваат ученици на протести, сега почнаа да користат и неколкугодишни деца!

Како што може да се види на објавените фотографии, на деца од неколкку години им се даваат чоколади и им се наложува што да цртаат!

Повикуваме да престане ова недозволиво, несовесно, безобразно и непресметливо однесување на Груевски и неколкумина негови соработници кои во очаен обид за одбрана од криминалните решиле да се кријат зад мали деца изнесени на улица!

Порачуваме дека многу брзо Македонија ќе биде правна држава и во неа ќе се почитуваат слободите и правата на сите граѓани. За сите злоупотреби ќе има одговорност.

 

Скопје, 25.03.2017

ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

 

Последни вести