fbpx

Ќе има целосен реизбор во судството, криминалната власт не може да ги спречи правдата и промените!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Никој и ништо нема да ја спречи правдата. Во Република Македонија ќе има правда, а сите кои правеле криминал и зло дела ќе одговараат.

Така одлучија над 612.000 граѓани на Македонија и тој процес е незапирлив. Во Македонија ќе се спроведат темелни реформи според извештаите на Рајнхард Прибе и на Европската комисија, што ќе обезбедат независни институции.

Ќе има целосен реизбор на судии. Судиите ќе работат во заштита на граѓаните, а не по партиски директиви како досега.

Затоа сите обиди на криминалците, и надежи, дека може да ја избегнат правдата се јалови.
Порачуваме на институциите, да не се вовлекуваат во заштита на криминалната власт во заминување, која не избира кого ќе повлече со себе, во паниката од промените што доаѓаат.

Скопје, 21.02.2017

ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

Последни вести