fbpx

Ќе има нови училишта, но нив ќе ги изгради новата одговорна Влада!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Ќе има нови училишта, но нив ќе ги изгради новата одговорна Влада на граѓаните на Македонија.

Граѓаните знаат дека власта на ВМРО-ДПМНЕ во заминување имаше 10 години да направи нешто во образованието. Но криминалната власт избра да потроши над 630 милиони евра за барок во гипс. А ги остави учениците во студени и руинирани училишта, во влага и мувла.

Граѓаните затоа се изјаснија за промени, бидејки не сакаат повеќе нивните деца да учат во распаднати училишта и да се разболуваат поради лошите услови во нив.

Затоа итно е потребно да се испочитува мнозинската волја на граѓаните и да се формира новата Влада којашто ќе изгради нови училишта, ќе ги реновира постоечките и ќе воведе квалитетен образовен систем.

Скопје, 19.02.2017

ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

 

Последни вести