fbpx

Фрустрацијата на отфрленост на Груевски нема да го спречи развојот на граѓанска Македонија!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Македонија оди напред. Демократските процеси се незапирливи.

Ја разбираме фрустрацијата на отфрленост на Никола Груевски и на криминалното раководство на ВМРО-ДПМНЕ, но порачуваме дека тоа не смее и нема да влијае на развојот на Македонија во слободна, модерна држава, со независни граѓани и институции и евро-атлантски перспективи.

Луѓето знаат дека на изборите СДСМ излезе во коалиција со политички субјекти но и со граѓани, за што се доказ пратеничките листи на кои за прв пат во политичата историја на Македонија се најдоа граѓани индивидуалци и претставници на сите етнички заедници.

Граѓаните го поддржаа тој концепт на отвореност и заедништво и во огромно мнозиство од 612.000 граѓани, без разлика на нивната различност, гласаа за промени и живот, наспроти режим и исто, интеграција, заедништво и соработка наместо изолација, поделби и омраза.

На таквите кредибилни избори победи граѓанска Република Македонија и тоа е иднината. Назад нема.

 

Скопје, 12.02.2017

ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

Последни вести