fbpx

Нетпрес објави лажна вест со фалсификат, да ја повлече и да се извини!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Порталите на Никола Груевски не можат со лажни вести да го покријат неуспехот на Груевски да состави Влада.

Потралот Нетпрес објави лажна вест, со таканаречен документ што не постои.
Укажуваме дека порталот Нетпрес со тоа направил фалсификат што е кривично дело!

Во прилог на ова соопштение е лажниот документ од којшто со голо око може да се види дека станува збор за допишан текст со сино, што е класичен фалсификат.

Измислица е дека станува збор за вкупен финансиски извештај на СДСМ за изборната кампања.

Вкупниот финансиски извештај СДСМ и Коалицијата ќе го достават по затворањето на трансакциската сметка, како што е предвидено во Изборниот законик.

Согласно член 71 став 6 од Изборниот законик, трансакциската сметка се затвора во рок од 3 месеци од денот на објавување на конечните резултати, што значи до месец март, 2017 година. По затворањето на сметката, СДСМ ќе го поднесе вкупниот извештај, за кој согласно ИЗ има рок од 30 дена.

СДСМ и коалицијата досега имаат поднесено два финансиски извештаи и имаат потрошено онолку средства колку што е наведено во извештаите на денот на нивното поднесување, согласно законските прописи и Изборниот законик.

СДСМ ги почитува законите, а финасиските извештаи на партијата редовно се анализирани од Државниот завод за ревизија.

Бараме порталот Нетпрес и медиумите коишто го пренесуваат овој класичен фалсификат и лажната вест да се извинат во законскиот рок од 3 дена. Во спротивно ќе поднесеме тужба.

 

 

 

Скопје 31.01.2017

ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

 

Последни вести