fbpx

Заев на средбата со Безак: Потребна е нова Влада според мнозинската волја на граѓаните за промени

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Претседателот на СДСМ, Зоран Заев денеска се сретна со амбасадорот на Р.Словачка во Р.Македонија, Мартин Безак.

Претседателот Заев го информираше словачкиот амбасадор за очекувањата на СДСМ околу идните политички процеси кои треба да придонесат кон демокртатизација и нормализација на земјата согласно изразената мнозинска волја на граѓаните за промени.

,,Македонија е исправена пред сериозната обврска за спроведување на реформските приоритети кои произлегуваат од извештаите на Прибе и Европската Комисија, а кои ќе придонесат кон враќање на демократските процеси во државата. Оваа сериозна обврска може да ја спроведе само нова и одговорна Влада формирана според изразената мнозинска волја на граѓаните за промени. Затоа очекуваме дека на 29 јануари Никола Груевски ќе го врати мандатот и дека СДСМ ќе биде партијата која ќе формира Влада којашто ќе работи во интерес на сите граѓани на Р.Македонија“ рече претседателот Заев.

Претседателот Заев истакна дека поддршката што пријателска Словачка и другите земји поддржувачи на Македонија несебично и ја даваат е важна и за натамошниот напредок на земјата.

 

Скопје, 26.01.2017

ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

Последни вести