fbpx

Завршено е со Груeвски, ВМРО-ДПМНЕ оди во опозиција, почнува живот!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Режимот е поразен. Победи граѓанска Македонија. Граѓаните избраа живот и промени.

Никој и ништо не може да им застане на патот на демократските процеси и на слободата во Македонија.

Граѓаните ги препознаа манипулациите, затоа се мирни, свесни се за својата победа. Од вечерва и Никола Груевски е соочен со реалноста. Завршено е со Грувески во политиката. ВМРО-ДПМНЕ заминува во опозиција.

На Македонија и требаат одговорни политичари и Влада што ќе работи во интерес на граѓаните. Таква Влада ќе добие Република Македонија.

Институциите во Македонија мора да работат во служба на граѓаните.

Завршува изолацијата. Се отвораат повторно перспективите на единствена Република Македонија и сите незјини граѓани.

 

Скопје 17.12.2016

СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА
ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА

 

 

Последни вести