fbpx

Загадувањето и сиромаштијата се заштитен знак на десетгодишното коруптивно владеење на ВМРО-ДПМНЕ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Кадрите поставени од власта на ВМРО-ДПМНЕ ја кочеа постапката за поставување на филтри на Југохром. Поради криминалните политики на власта, Комбинатот двaесет месеци чекаше одобрение за градба.

Со ваквата неажурност на институциите водени од кадри на ВМРО-ДПМНЕ се направи двојна штета. Не се реши проблемот со загадувањето, а без работа останаа 720 работници.

Неоспорен е фактот дека за време на владеењето на ВМРО-ДПМНЕ Тетово стана еден од најзагадените градови во Европа, а слична е состојбата и со Скопје. Неспособноста и неодговорноста на кадрите на ВМРО-ДПМНЕ со себе носат само штета, загадување, сиромаштија и болести како заштитен знак на десетгодишното коруптивно владеење на ВМРО-ДПМНЕ.

 

 

Последни вести