fbpx

И Миноски и претходниците ќе објаснат каде одат по 2 милиона евра на ден!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Власта на Никола Груевски 9 месеци по ред во оваа 2016 година ги задолжува граѓаните по 2 МИЛИОНА ЕВРА НА ДЕН!

Само во последните 9 месеци јавниот долг е вртоглаво зголемен над пола милијарда евра или 532 милиони евра!

Вкупниот јавен долг, вчера достигна историски 4 милијарди и 760 милиони евра.

Никола Груевски лично 10 години беше премиер, а од партискиот замок тежок до 30 милиони евра продолжува да ги задолжува граѓаните преку неговиот извршител Кирил Миноски во Министерството за финансии.

И Миноски уште се обидува да го правда Груевски?

И Миноски и сите кои учествувале во неконтролираните задолжувања на граѓаните ќе бидат преиспитани и за злоупотребите на пари на граѓаните ќе има одговорност!

 

Скопје, 01.11.2016

ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

 

 

Последни вести