Carovska: VMRO-DPMNE ofron ulje të rrogës minimale nga 14.500 denarë sa është aktualisht në 13.000 denarë

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Komunikatë për media

VMRO-DPMNE në programin e saj ofron rrogë minimale prej 60% nga rroga mesatare, që kap vlerën e 13.000 denarëve, që nënkupton ulje të rrogën minimale të tanishme nga 14.500 denarë, të cilën LSDM e ka rritur për 60% për vetëm 2,5 vite, tha bartësja e listës së koalicionit “Mundemi” në njësinë e parë zgjedhore, nënkryetarja e LSDM-së, Mila Carovska, në emisionin “Vetëm e vërteta” në Kanal 5.

Ajo shoti se LSDM gjatë këtyre viteve ju ka ndihmuar kompanive dhe punëtorëve.

Rritja e rrogës minimale për 60% në 14.500 denarë në mënyrë direkte ndikon në kualitetin e jetës tek më të varfrit, 90.000 punëtorë nga sektorët e punës intensive kanë përfituar rrogë më lartë, theksoi Carovska.

Për 5.000 denarë është rritur rroga mesatare, standardi rritet, ndërsa njëkohësisht i mbështesim kompanitë që të jenë të qëndrueshme, theksoi Carovska.

Ajo shtoi se tani 120.000 persona përfitojnë ndihmë sociale më të lartë për 300%, si dhe shtesa për fëmijë dhe për arsim, për 2,5 vite e kemi ulur papunësinë nivele më të ulëta historike, papunësia e të rinjve ka rënë për 13% dhe të gjithë këtë e kemi bërë edhe pse trashëguam ekonomi në minus 1,8 për qind dhe e sot e kemi ngritur në 3,6 për qind, potencoi Carovska.

Numrat nuk mund të demantohen në asnjë mënyrë, porositi bartësja e listës së koalicionit “Mundemi” në njësinë e parë zgjedhore, nënkryetarja e LSDM-së, Mila Carovska.