fbpx

Заев во Конче: На 15 јули гласаме за број три, за повеќе пари кај земјоделците, за поголема грижа за сите

Facebook
Twitter
LinkedIn

Изјава за медиуми, Зоран Заев, претседател на СДСМ

Почитувани граѓани,

На 15 јули, во среда имаме важни избори на кои се носи голема одлука.

На 15 јули носиме одлука за сопствената иднина и за иднината на нашата татковина.

Денес на последниот ден од кампањата, пред нас се исправени две спротивставени перцепции, два целосно спротивставени концепти.

Едниот концепт на СДСМ и коалицијата „Можеме“ кој ја носи земјата напред, кон ЕУ и НАТО, другиот на ВМРО-ДПМНЕ кој нуди само обнова на режимот, обнова на криминалот и туркање кон изолација.

Концептот кој носи пари кај граѓаните и концепт кој зема пари од граѓаните.

На 15 јули бираме дали земјоделците ќе добиваат 200 милиони евра годишно субвенции и поддршка за рурален развој, или ќе добиваат лажни ветувања, манипулации и уцени со исплатата на субвенциите.

На 15 јули, вие почитувани земјоделци одлучувате дали ќе имате сто процентно бесплатна зелена нафта или ќе дозволите некој од ВМРО-ДПМНЕ да го гази вашиот труд, како што правеше цели 11 години.

Знам дека мнозинството граѓани овде во убавото Конче, овде низ изборната единица 4 но и низ целата државата ја имате донесено правилната одлука.

Но таа одлука треба да ја потврдите и на гласачките места и да излезете на фер, слободни, демократски и пред сé безбедни избори и да гласате за бројот три. За СДСМ и за Коалицијата „Можеме“.

Да не дозволиме Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ да не враќаат назад, туку уште подобро и уште повеќе да продолжиме напред, кон развој, кон нова македонска развојна економија, кон повисок стандард за земјоделците, за младите, за пензионерите.

На 15 јули гласаме за бројот три за успесите на секое поле да продолжат уште повеќе, уште подобро.

Овде во нашето Конче реализиравме многу капитални проекти, изградена е нова спортска сала, детска градника, асфалтирани се 8 километри патишта, 10 улици, целосна реконструкција на три спортски и повеќе наменски игралишта, нова енергетско ефикасно улично осветлување, тампонирање на 6 километри полски патишта, нова опрема и машини за јавното комунално претпријатие, нови возила за сигурен и безбеден превоз на учениците, водоводи, канализации и други инфраструктурни објекти.

Со изградбата на експресниот пат Радовиш – Штип кој е во тек и до 2021 година ќе биде пуштен во употреба и почетокот на изградбата на патот Конче – Липовиќ – Рич, општина Конче ќе ја отвориме за уште подинамичен развој и за уште подобар живот на граѓаните.

Последни вести