fbpx

Спасовски: Ја градиме државата како социјална држава што е уставна обврска, извлекуваме од сиромаштија, од режим отворивме патишта кон НАТО и ЕУ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Македонија ја градиме како социјална држава што е уставна обврска.

Најавувам дека наскоро ќе започне со градба социјаланата зграда во Шуто Оризари со 52 стана.

Но нашата цел е луѓето да не живеат од социјална помош, туку да извлекуваме од сиромаштија.

Овде се изгради и една од најубавите градинки. Направивме реконструкција на училиштето „Браќа Рамиз и Хамид“, ги интегрираме Ромите во институциите, да се образуваат , работат и отвораат бизниси.

Ја градиме Македонија како едно општество за сите и се грижиме за сите и градиме за сите.

Оваа коалиција Можеме знае каде ја води држаата. Од режим ја донесовме на правиот пат кон НАТО и ЕУ и продолжуваме по правиот пат, рече Спасовски во интервјуто на ТВ Шутел.

Последни вести