fbpx

Митрески од Струга: Очекувам дека граѓаните ќе ја донесат вистинската одлука и дека нашата држава ќе продолжи по евро-атланскиот пат

Facebook
Twitter
LinkedIn

Изјава по гласње на носителот на кандидатската листа на СДСМ и Коалицијата „Можеме“ во ИЕ 5, Јован Митрески

 

Денес го остваривме своето право на глас и очекувам дека граѓаните во голем број ќе излезат и ќе го остварат своето право на глас на овие избори.

Овие избори се важни затоа што се носи одлука за иднината на нашата држава. Од она што го видовме во изминатиот период покажавме дека можеме да организираме фер и демократски избори.

Институциите се одлично организирани од секој аспект посебно од аспект на заштита на здравјето на граѓаните.

Очекувам дека граѓаните ќе ја донесат вистинската одлука и дека нашата држава ќе продолжи по евро-атланскиот пат, онаму каде што ни е местото.

Последни вести