fbpx

Мицкоски кубури со кандидати, никому не му се војува во однапред загубена битка

Facebook
Twitter
LinkedIn

Се потврдија информациите за раскол, кавги, па дури и физички судири во општинските комитети на ВМРО-ДПМНЕ во пресрет на локалните избори. Партијата на неколку дена прес истекот на рокот се уште нема објавено кандидати за големите општини како Битола, Струмица, Карпош, Аеродром, додека пак за Град Скопје и Центар, со цел директно да го избегнат поразот решија да поддржат „независен“ кандидат, односно кандидат од партијата „Глас за Македонија“.

Со нечесниот и неодговорен однос кон граѓаните, Христијан Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ ги чека нов изборен пораз, а токму затоа веројатно и никој не се нафаќа да се впушти во изборната трка како кандидат за опозициската партија.

Во меѓувреме Мицкоски тактизира и моли други партии, дури и блефира со ново мнозинство, но анкетите покажуваат дека тоа нема да го спаси од нов изборен пораз, седми по ред.

Последни вести