Шекеринска од Кичево: Почнуваме со детална проверка на имотната состојба на сите судии и обвинители

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Изјава за медиуми, Радмила Шекеринска, заменик претседателка на СДСМ и носителка во ИЕ 5

 

 

Носителката на листа во изборната единица 5 Радмила Шекеринска денес при средба со граѓаните во Кичево ја коментираше и моменталната ситуација во правосудството и наследените позиции од владеењето на ВМРО-ДПМНЕ.

Почнуваме со детална проверка на имотната состојба на сите судии и обвинители а ќе направиме и темелна ревизија на 5 проценти на сите судски постапки во изминативе години по случаен избор.

Судиите кои застаруваат постапки за да ја попречат правдата, мора да бидат разрешени! Изјави Шекеринска.