fbpx

Итно да се свика Комисијата за избор на МТВ и АВМУ, да не прејудицираме за мнозинство

Facebook
Twitter
LinkedIn

Одговор на новинарско прашање, Костадин Костадинов, портпарол и пратеник на СДСМ

П: Неговите забелешки (Илија Димовски) беа дека треба да се обезбеди двотретинско мнозинство во самата Комисија и на пленарна седница, на пленарна можеме да речеме дека е помалку проблематично отколку во самата комисија. 

Имате ли воопшто дијалог со опозицијата околу тоа прашање?

Не би било принципиелно и одговорно да зборуваме за уште несвикана комисија дали евентуално би се обезбедило двотретинско мнозинство или консензус за било кое прашање. 

Се додека не се свика Комисијата не можеме и не смееме да прејудицираме.

Последни вести