fbpx

За краток рок Град Скопје реконструира клучни сообраќајници во Општина Центар

Facebook
Twitter
LinkedIn

Изјава за медиуми, Елвир Шабановиќ, советник во Совет на Општина Центар

 

Локалната власт предводена од СДСМ и Град Скопје интензивно работат на реконструкција на повеќе сообраќајници на територија на Општина Центар.

Во периодов се реконструира улицата Лазар Личеновски, една од значајните улици за скопското Кале. Освен реконструкција на коловозот, ќе се изврши и промена на рабници и ќе се уредат и тротоарите.

Средствата за реконструкцијата во износ од 10,9 милиони денари с еобезбедени од буџетот на Град Скопје.

Претходно, Град Скопје во рекордно време ја заврши реконструкцијата на улицата Димитрие Чуповски на потегот од Палома Бјанка до булеварот Климент Охридски.

Реконструкцијата и унапредувањето на инфраструктурата во централното градско подрачје продолжува со засилено темпо.

Градската власт преводена од СДСМ и градоначалникот Петре Шилегов и општинската власт предводена од СДСМ и градоначалникот Саша Богдановиќ остануваат фокусирани на развој и унапредување на инфраструктурата во општина Центар.

Во исто време, се реконструираат 9 значајни, фреквентни сообраќајници во Скопје.

Градиме по план!

Низ конкретни примери секојдневно покажуваме што значи вистинска грижа за нашиот град

Последни вести