fbpx

Ременски: Со реформите и напредокот во последните две години, иднината, европската перспектива и стабилноста се загарантирани

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Нема поголем успех за една Владата и една генерација на политичари од тоа да се обезеди сигурна безебдна и политички стабилна држава со исполнети стратешки интереси како членството во НАТО и ЕУ, што
и успева на оваа Влада, истакна пратеничката на СДСМ Фросина Ременски на денешната седница на Собранието.

Што се направи оваа Влада за двете години мандат доволно говорат бројките и официјалните податоци, говорат извештаите на Европката Комисија за напредокот на Република Северна Македонија. Направивме клучен пресврт во амбиентот во кој живееме.

Нашето општество се демократизираше и успеа да излезе од дефиницијата за хибриден режим и заробена држава. Исполнувањето на политичките критериуми, решавањето на отворените прашања со сите соседи, покажува дека европската перспектива на државата, стабилноста на регионот
и демократскиот и еконосмки просперитет се загарантирани, посочи Ременски.

Пратеничката Ременски се осврна на економските успеси, потенцирајќи дека со домаќинско и одговорно работење на Владата предводена од СДСМ растат платите и пензиите, пензискиот фонд е стабилен и повеќе нема
задолжувања заради исплата на пензии и плати, што беше секојдневние во времето на владеење на ВМРО-ДПМНЕ.

Не случајно 2019 е најавена како година на економија. Тоа е така затоа што оваа година очекуваме почеток на преговорите со ЕУ а во декември да станеме и 30 земја членка на НАТО.

Последни вести