fbpx

Со засадување 180 дрва ја започнуваме еко акцијата ,,Зелена и чиста Кисела Вода”

Facebook
Twitter
LinkedIn

Изјава за медиуми,

Бојан Петрески, портпарол на ОО СДСМ Кисела Вода

Скопје, 23.03.2019

 

Почитувани граѓани, почитувани новинари,

Општинската организација на СДСМ Кисела Вода денеска започнува еко-акција „Зелена и чиста Кисела Вода“.

Заедно засадуваме 180 висококвалитетни дрва на повеќе локации низ општината.

Цветан Димов, Пржино, Бирарија, Црниче Бараки Пинтија, Подстаница, Усје, населба Драчево и Три круши денеска и утре ќе бидат засадени 180 дрва за зазеленување на нашата општина.

Почитувани граѓани,

Квалитетот на воздухот и животната средини зависат од сите нас, од нашето делување, од нашата свест.

Секој од нас има шанса да придонесе за заштита на здравата животна средина и чистиот воздух.

Ги повикиваме сите граѓани на Кисела Вода да се приклучат на оваа акција и да дадат личен придонес во обезбедувањето чист воздух и здрава животна средина.

Ајде заедно да се грижиме за нашата животна средина.

Еколошката акција „Зелена и чиста Кисела Вода“ што Општинската организација на СДСМ ќе ја спроведува во неколку наврати во текот на целата година. Освен засадувањето дрва акцијата ќе се прошири и со чистење на јавни површини, диви депонии, како и едукација на граѓаните.

За зелена и чиста Кисела Вода, за здрава иднина на сите нас.

Ви благодарам.

Последни вести