fbpx

Заев: Преку отворени судски постапки може да се докаже вистината, јавноста виде јасни признанија

Facebook
Twitter
LinkedIn

Изјава за медиуми,
Зоран Заев, претседател на СДСМ
Скопје, 26.03.2018

 

Почитувани граѓани, почитувани претставници на медиумите, блгодарам за јавноста што за мене е многу значајна во овој судски процес. Реков дека во секоја нормална земја, па така и во нашата единствено низ нормални транспарентни отворени судски процеси е можно да ја докажеме вистината и правдата за којашто секој човек вреди да бори, па така и јас.

Денеска на неколкупати можевме да видиме јасни признанија од единствениот сведок во процесот дека бил инструиран и дека бил под наредба на Јавното обвинителство и полицијата. Неколку пати кажуваше како ме местел и како наведувал за да извлече зборови од мене.

Тоа е јасно и секако, судот ќе ја донесе одлуката, но она што можам да го испратам како единствена порака е дека правдата постои, таа ќе дојде и вредно е секој човек да се бори за неа до крај.

 

 

 

 

Последни вести