fbpx

(Видео) Николов: 30 милиони денари од Дирекцијата за ТИРЗ да им се дадат на поплавените граѓани

Facebook
Twitter
LinkedIn

Овој прв аманман се однесува на тоа да предлагаме 30 милиони денари да се скратат од Дирекцијата за технолошко – индустриски развојни зони, во делот на другите тековни расходи и да се пренаменат во постојаната резерва каде што парите би се искористиле за обештетување на поплавените од скопско и тетовско, рече пратеникот Марјанчо Николов, во однос на предлогот за изменување и дополнување на Буџетот на Република Македонија за 2016 година, на седница бр.86 на Комисијата за финансирање и буџет.

 

Последни вести