fbpx

(Видео) Заев: Промените заедно ќе ги дочекаме уште оваа учебна година!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Драги ученици,

Утре почнува новата школска година – бидете посветени, учете, истражувајте, другарувајте. И требате на Македонија! Вие сте и сегашност и иднина. Бидете гласни, вашата креативност и критичност ќе направи и ние возрасните да учиме од вас.

Драги родители,

Да ги поддржиме нашите деца! Да им бидеме ветер во грб за да извлечат максимум од нивните дарби и таленти. Да се здружуваат, да обединуваат.

Наша обврска е да го менуваме она што гледаме дека не е добро!

Ви ветувам дека заедно ќе изградиме систем каде знаењето, вештините, здравјето и безбедноста на децата ќе бидат на прво место.

Драги наставници и професори,

Учејќи ги децата, вие го градите темелот на оваа земја. Затоа, вие мора да имате и ќе имате пристојни услови за работа и достоинствена плата.

Вам ви е доверено највредното што го имаме – нашите деца.

Ве уверувам,

Доаѓа време без трауми од контроли и лоши екстерни тестирања.

Доаѓа време на креативност и слобода на изразување!

Промените заедно ќе ги дочекаме уште оваа учебна година.

Со успех!

 

 

Последни вести