fbpx

(Видео) Пауновски: Одговорност за поплавите, а не нови задолжувања на товар на граѓаните!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Многу е лесно да кажете дека сте потрошиле 700 илјади евра за чистење на канали, каналите да не се исчистени, а парите да бидат потрошени. Кажете ми некоја држава и во нашето соседство и светот, кое што после криза, ваква елементарна криза веднаш се фаќаат да прават ребаланс. И наместо да кратат онаму каде што има забегани проекти, најлесното нешто е таму имаме мала резерва што е тргната за наредната година, дајте и ќе трошиме, рече пратеникот Стојко Пауновски, во однос на предлогот за изменување и дополнување на Буџетот на Република Македонија за 2016 година, на седница бр.86 на Комисијата за финансирање и буџет. 

 

 

Последни вести