fbpx

(Видео) Николов: Скратете ги непотребните владини трошења за да се обесштетат поплавените граѓани без нови кредити!

Facebook
Twitter
LinkedIn

1.2% да скратевте од вкупните расходи за стоки и услуги, купување на мебел и возила, опрема и машини ќе се обесштетеа сите  граѓани од поплавените подрачја без нови задолжувања. Со овие 11 амандмани предлагаме во одредени ставки да се скратат вкупно 27 милиони евра, со цел да се намали буџетскиот дефицит, а во исто време да се обезбедат пари за обесштетување на граѓаните погодени од поплавите, рече пратеникот Марјанчо Николов, во однос на предлогот за изменување и дополнување на Буџетот на Република Македонија за 2016 година, на седница бр.86 на Комисијата за финансирање и буџет, рече пратеникот Марјанчо Николов, во однос на предлогот за изменување и дополнување на Буџетот на Република Македонија за 2016 година, на седница бр.86 на Комисијата за финансирање и буџет

 

Последни вести