fbpx

(Видео) Андонов: Иванов да си оди затоа што нема капацитет да биде претседател на Македонија

Facebook
Twitter
LinkedIn

Има ли кој да му каже на Ѓорге Иванов дека затвор е за криминалците, а не аболиција? Иванов нема капацитет да ја води функцијата претседател на држава. Ѓорге Иванов не е почитуван претседател на Република Македонија, не ги почитува ниту Уставот, ниту законите. Не го почитува ниту ова Собрание, ниту еднаш не дојде. Цела фела му се смее, иако е доктор на наука, а меѓународната заедница не сожалува, рече пратеникот Миле Андонов во однос на предлогот за покренување постапка за утврдување одговорност на претседателот на Република Македонија, на 105-тата седница на Собранието на Р.Македонија

 

Последни вести