fbpx

(Видео) Дескоска: Екстерното ќе го укинеме, квалитетот ќе го вратиме во образованието

Facebook
Twitter
LinkedIn

Овој систем на екстерно систем полесно е да го укинете, отколку да го реформирате. Нешто што е поставено на погрешни темели не се поправа. Промените ќе се случат, а СДСМ ќе се обврзува да ги превземе реформите за подобрување на образованието, рече пратеничката Рената Дескоска во однос на Информација за општите состојби во образованието во Република Македонија и ефектите од екстерното тестирање во основното и средното образование

 

 

 

Последни вести