fbpx

(Видео) Даскаловски: Имаме најниска минимална плата во регионот и Европа

Facebook
Twitter
LinkedIn

Знаеме дека во кожарската и текстилната индустрија уште помала е минималната плата, 9 илјади денари. Нели велите дека сме меѓу двете или трите економии во Европа?, праша пратеникот Марјан Даскаловски во однос на предлогот на закон за изменување и дополнување на Законот за минимална плата во Република Македонија

 

 

 

 

 

 

Последни вести