fbpx

(Видео) Николов: Зелена нафта за поевтина обработка на земјоделските површини

Facebook
Twitter
LinkedIn

Со законот предлагаме оваа нафта за земјоделците да биде за 50% поевтина од постојната цена на нафтата. Значи ако денеска еден литар нафта дизел чини 41 денар, со нашиот предлог на закон земјоделците би можеле нафтата да ја купуваат по цена од 20.5 денари. Тоа би им овозможило поевтино да ја обработуваат земјоделската површина и да бидат конкурентни, рече пратеникот Марјанчо Николов во однос на предлогот на закон за дополнување на Законот за земјоделство и рурален развој

 

 

 

 

 

 

Последни вести