fbpx

(Видео) Куновска: ВМРО-ДПМНЕ нареди забрана на трансплантации и загрози пациенти

Facebook
Twitter
LinkedIn

Центар за извонредност не се станува со декрет на Влада или по нечија желба. А притоа не смееме да ги затвораме очите како членови на ова Собрание дека заради наредбата да се престане со трансплантации на бубрези на Клиниката за урологија, веќе имаме случаи каде веќе се починати луѓе на кои што им се потребни овие трансплантации. Но, ете оваа фаза која што насила ја турка владејачкото мнозинство спремна е и такви жртви да поднесува, рече пратеничката Софија Куновска во однос на Дополнет предлог на закон за Центар за извонредност за трансплантациона медицина и хируршки болести.

 

 

 

 

 

Последни вести