fbpx

(Видео) Китев: Со 31,3% буџетски пари МТВ ја продолжува коруптивно клиентелистичката релација со власта

Facebook
Twitter
LinkedIn

Со обелоденетите информации во проектот Вистината за Македонија, видовме дека самата МРТ е вклучена во договарање на трансфери и издавање на налози за вработување на новинари во МРТ, за коишто високите владини функционери велат и даваат своевидна препорака дека ќе бидат погодни кадри за вработување во МРТ, рече пратеникот Бетијан Китев во однос на предлогот на одлука за одобрување на Финансискиот план на Македонската радио телевизија за 2016 година;

 

 

 

 

Последни вести