fbpx

(Видео) Тунтев: Ќе ја укинеме радиодифузната такса, МТВ ќе биде сервис на граѓаните

Facebook
Twitter
LinkedIn

21 милион евра треба да донесеме одлука да бидат одобрени со финансискиот план за МТВ за 2016 година. Тоа е величина на Буџет на една општина. Општина Охрид нема толкав Буџет. 67% од средства се наплаќаат од радиодифузна такса. Тоа е онаа позната давачка, со која имаш телевизор, немаш телевизор, гледаш МРТ, не гледаш МРТ, нема врска. Има да си платиш.СДСМ ќе ја укине радиодифузната такса, затоа што е нелогична давачка, рече пратеникот Томислав Тунтев во однос на предлогот на одлука за одобрување на Финансискиот план на  Македонската радио телевизија за 2016 година;

 

 

 

 

 

Последни вести