fbpx

(Видео) Димова: Не поддржуваме закон за криминални здравствени зони

Facebook
Twitter
LinkedIn

Постои ескалација на црниот пазар за продажба на органи како резултат на ваквите здравствени зони.  Особено бубрезите се купуваат од сиромашните. Најголем процент од пресадените бубрези доаѓаат од сиромашни. Се јавуваат меѓународни брокери коишто доаѓаат и ги купуваат бубрезите за да можат да ги пресадуваат на богатите. Не дозволуваме од Македонија да стане запуштена земја во коешто ќе владее неморалот, во кој што само богаташите ќе можат да живеат, а сиромашните ќе мораат да ги продаваат своите бубрези, рече пратеничката Лидија Димова во однос на дополнетиот предлог на закон за слободните здравствени зони

 

 

 

Последни вести