fbpx

(Видео) Андонов: Малку ви беше што извлековте 34 милиони евра од фирмите за GPRS касите

Facebook
Twitter
LinkedIn

Точно една година помина од првиот притисок на владата да ги натера сите фирми да набават фискални GPRS каси. 3 лиценцирани фирми ги продаваа овие каси за 16.940 денари ДДВ коишто денес чинат едвај 6000 денари. Ги наполнивте овие фирми со 34 милиони евра истиснати пари од фирмите, рече пратеникот Миле Андонов во однос на предлогот на закон за изменување и дополнување на Законот за регистрирање на готовински плаќањa на 80-тата седница на Собранието на Р.Македонија

 

 

 

 

Последни вести