fbpx

(Видео) Николов: Да скратеше Владата од спомениците, ќе имавме Топлификација во уште еден град

Facebook
Twitter
LinkedIn

АД ЕЛЕМ го овластувате да стопанисува со системот за топлификација на Битола. АД ЕЛЕМ троши средства кои што не се поврзани со неговата дејност. Гради пешачки патеки, барокна фасада, а државата му дава гаранција за кредит од 39 милиони евра, рече пратеникот Марјанчо Николов во однос на  предлогот на закон за гаранција на Република Македонија на обврските по Договорот за заем за финансирање на проектот Топлификација на Битола, кој ќе се склучи меѓу Кредитната банка за обнова – КфВ и АД ЕЛЕМ

 

 

 

Последни вести