fbpx

(Видео) Дескоска: Системските слабости во здравството одземаа многу млади животи

Facebook
Twitter
LinkedIn

Познат ви е случајот на оставка на министерот за здравство во Црна Гора заради едно починато новороденче. Во Македонија умираат три пати повеќе новороденчиња, од просекот на земјите на Балканот и ЕУ. Ама за Тодоров тоа не е причина за оставка, рече пратеничката Рената Дескоска во однос на Интерпелацијата за работата на министерот за здравство Никола Тодоров, на 80-тата седница на Собранието на Р. Македонија

 

 

 

 

 

 

 

Последни вести