fbpx

(Видео) Андонов: 8 милиони евра отидоа за садници, а сè уште имаме голи ридови и загаден воздух

Facebook
Twitter
LinkedIn

Кочани е град кој има извори на геотермална вода. Кочани има 40 годишно искуство што има инсталирано систем за користење на геотермалната вода. За се и сешто имаше пари, 30 милијарди евра пари на граѓаните потроши власта, ама за пуштање на геотермална вода немаше слух,  рече пратеникот Миле Андонов во однос на информацијата за енормното загадување на амбиентниот воздух во Република Македонија, на 74-тата седница на Собранието на Р. Македонија

 

 

 

 

Последни вести