fbpx

(Видео) Ковачевски: Власта потроши 630 милиони евра за фасади, а луѓето да се гушат

Facebook
Twitter
LinkedIn

Тетово е на прво место според загаденост во светот со 180 индексни поени. А Скопје пак е на трето место, на истата листа со 152 поени. Во Скопје, Битола, Кичево, Тетово, Кавадарци загадувањето е алармантно. Ако власта не се интересира за загадувањето на воздухот, тогаш не се интересира ниту за здравјето на граѓаните, рече пратеникот Васко Ковачевски во однос на информацијата за енормното загадување на амбиентниот воздух во Република Македонија, на 74-тата седница на Собранието на Р. Македонија

 

 

 

Последни вести