fbpx

Градиме по план, реконструкција и нови велосипедски патеки на булевар Александар Македонски

Facebook
Twitter
LinkedIn

Изјава зе медиуми, Сузана Трпковска од ОО СДСМ Гази Баба

 

 

Почитувани граѓани,

Градежната офанзива на територијата на општина Гази Баба се одвива со забрзана динамика.

Градската и локалната власт предводени од СДСМ ги реализираат ветените проекти во интерес на граѓаните.

Имено, во тек е реконструкција на булеварот Александар Македонски на потегот од Хиподром до поранешниот саем во Автокоманда во должина од 5 километри.

Со ова, директно се дејствува кон подобри инфраструктурни услови на источниот влез на градот Скопје.

Дополнително, овој потег на кој не е сериозно работено 40 ина години, со извршената експропријација ќе добие и нови велосипедски патеки.

Граѓаните од овој дел на Гази Баба добиваат нова, квалитетна можност за движење со алтернативни средства.

Почитувани граѓани, ве замолуваме за трпение и користење на алтернативните патни правци до брзо, целосно завршување на активностите.

Одговорно и посветено продолжуваме во реализација на ветувањата за поквалитетен начин на живот.

Последни вести