fbpx

СДСМ се грижи и вложува во раниот детски развој, во тек е изградба на нова градинка во Драчево

Facebook
Twitter
LinkedIn

Изјава за медиуми, Дарио Шимиќ, претседател на Советот на општина Кисела Вода

Почитувани сограѓани,

Општина Кисела Вода предводена од Градоначалникот Филип Темелковски заедно со Советот на општината каде мнозинството е од редовите на СДСМ и коалицијата континуирано работат на подобрување на животот во Кисела Вода.

Во таа насока е изградбата на новата модерна детска градинка во населбата Драчево. Оваа градинка ќе се простира на површина од 600 квадратни метри, која ќе биде енергетски ефикасна и ќе има капацитет да прими вкупно 125 деца.

Предвидено е да има и паркинг простор, а на површина од 1320 метри квадратни во план е да се изврши партерно и хортикултурно уредување.

Со изградбата на градинката после долги години конечно ќе се реши проблемот на жителите од оваа населба и ќе ги намалиме листите за упис на деца во градинките „8 март“ и „Пеперутка 1 и 2“ во Драчево.

Почитувани,

Локалната и ценралната власт предводени од СДСМ постојано вложува во раниот детски развој којшто е клучен за напредокот на секое дете.

И затоа посветено продолжуваме да работиме во интерес на нашите сограѓани!

 

Последни вести