fbpx

СДСМ се менува и отвара шанси за младите, промените продолжуваат во интерес на граѓаните

Facebook
Twitter
LinkedIn

Прес конференција на СДСМ, Костадин Костадинов, портпарол и пратеник на СДСМ

Почитувани граѓани, почитувани претставници на медиумите,

СДСМ продолжува со промените и со зајакнувањето на капацитетите што се во интерес на граѓаните и имаат за цел забрзување на напредокот.

Последните промени во партијата и во Владата се нова енергија, што треба да дадат дополнителен импулс во реализација на мерките што носат дополнителни придобивки за граѓаните.

Како одговорна, државотворна партија даваме шанси за младите.

СДСМ е препознаена како партија носител на промените, отворена за сите млади и докажани луѓе кои сакаат да се вклучат во процесот на реформи.

Пораката е јасна и недвосмислена: СДСМ отвора простор за сите кои сакаат и можат, преку сопствен пример да дадат придонес во процесот на развојот на целокупното наше општество.

Од друга страна, тоа не е случај со опозициската ВМРО-ДПМНЕ.

Во белиот дворец остануваат заглавени во деструктивната матрица и во одбрана на криминалот и антидржавно однесување.

Ништо не се менува во ВМРО-ДПМНЕ.

Опозициската партија продолжува да работи исклучиво по насоките од Будимпешта и осудениот криминалец во бегство Никола Груевски.

Почитувани,

Како одговорна партија, остануваме со граѓаните и продолжуваме да се менуваме во нивен интерес. Остануваме силно посветени на заложбите за градење на модерно, развојно општество што нуди можности и шанси за сите.

Последни вести