fbpx

Посветени сме на владеење на правото, неприфатлива е амнестија на криминалци и криминал

Facebook
Twitter
LinkedIn

Одговор на новинарско прашање,

Костадин Костадинов, портпарол на СДСМ и пратеник 

 

Медиуми: Став околу СЈО и најавите на опозициската ВМРО-ДПМНЕ дека подготвува нов закон за Основното јавно обвинителство вклучувајќи го и СЈО, нормално?

Наш принципиелен став е и она на кое што сме силно посветени и работиме како Влада и секако како владејачка партија е владеење на правото и воспоставување на правната држава. Во исто време кога опозициската ВМРО-ДПМНЕ предлага закони, предлага решенија, измени на закони коишто се во однос на амнестија на криминалот направен од сегашното раководство на ВМРО-ДПМНЕ, претходната власт, секако дека тоа за нас е неприфатливо. Амнестија на криминалци, амнестија на криминали не прифаќаме.

 

 

 

Последни вести