fbpx

Се потврди, цената на струјата останува иста, домаќинствата и компаниите имаат можност дазаштедат

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Се потврдија најавите на надлежните институции и Владата дека со либерализацијата цената на струјата нема да поскаи како што лажно обивнуваше ВМРО-ДПМНЕ.

Цената на струјата останува иста, домаќинствата и компаниите имаат можности да заштедат.

Со враќањето на евтината тарифа на струјаоколу 11 милиони евра се враќаат назад кај граѓаните, со тоа што плаќаат помали сметки само со оваа мерка.

Со либерализацијата на струјата, бенефит ќе имаат 20-30% од компаниите, коишто досега мораа да купуваат струја од околу 140 евра, а сега по околу 80 евра за мегават час.

Граѓаните многу добро можат да направат разлика меѓу расипничкото владеење на ВМРО-ДПМНЕ кога струјата поскапе за 100 отсто, и домаќинските и одговорни мерки на СДСМ со кои парите се враќаат назад кај граѓаните.

Владата предводена од СДСМ останува посветена на креирање и спроведување мерки кои значат подобар живот за сите и повеќе пари директно кај граѓаните.

Зборот важи!

 

Скопје, 30.06.2019  

ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА

СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

Последни вести