fbpx

Исплатени 77 милиони денари кон 2.000 лозари за неисплатеното грозје, ја исправаме неправдата кон лозарите

Facebook
Twitter
LinkedIn

Изјава за медиуми,
Бетиане Китев,пратеник во Собранието на Република Северна Македонија,
Кавадарци, 05.04.2019

 

Почитувани граѓани, почитувани новинари,

Владата предовдена од СДСМ продолжува со грижа кон земјодлеците. Исправена е долгогодишната неправда кон лозарите од нашиот регион.

Во текот на вчерашниот ден исплатени се парите кои приватните винарници “Повардарие” и “Стефани Винарија” им ги должеа на лозарите за предаденото грзоје во 2015 и 2016 година.

77 милиони денари или над 1,2 милиони евра се иплатени кон над 2.000 лозари од Тиквешкиот регион за неплатеното, а предадено производство.

Овие пари се враќаат директно кај лозарите, за да ги вложат во ново производство на квалитетно грозје. Ова е пример за вистинска грижа кон земјоделците, кон лозарите, кон граѓаните.

Продолжуваме со спроведување на политиките што обезбедуваат грижа за земјоделците, унапредување на земјоделството и повеќе пари кај секој граѓанин, кај секое семејство.

 

 

 

Последни вести