fbpx

Николовски: СДСМ победува и води во првиот круг во Град Скопје и во над 27 општини

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Прес-конференција, Љупчо Николовски, генерален секретар на СДСМ и шеф на ЦИШ на коалицијата „Најдоброто за мојата општина“

Почитувани граѓани,

Уште еднаш, огромна благодарност за сите вас кои излеговте да гласате и кои ја направивте македонската демократија да биде европска, така како што ни личи.

Најдоброто доаѓа од СДСМ и коалицијата и е подобро од ВМРО-ДПМНЕ.

СДСМ победува во Скопје. Петре Шилегов ќе биде новиот градоначалник бидејќи води уште во прв круг пред Данела Арсовска.

Покрај Град Скопје,

СДСМ победува уште во првиот изборен круг или води и влегува со водство во втор круг во најмалку 25 општини и повеќе општини, и тоа:

01. Струмица

02. Крива Паланка

03. Делчево

04. Крушево

05. Ресен

06. Дојран

07. Валандово

08. Богданци

09. Берово

10. Кривогаштани

11. Кочани

12. Карпош

13. Центар

14. Пробиштип

15. Шуто Оризари

16. Пехчево

17. Демир Капија

18. Демир Хисар

19. Маврово Ростуше

20. Македонска Каменица

21. Ново Село

22. Чашка

23. Росоман

24. Старо Нагоричане

25. Лозово

И се разбира во Градот СКОПЈЕ

А, пред ВМРО-ДПМНЕ убедливо водиме и во други македонски општини, каде што или немаат кандидати или водиме пред нив. Како што се Куманово, Долнени, Дебарца, Струга и многу други македонски градови.

Повторувам, СДСМ до овој момент победува или има сигурно водство во овие над 28 општини.

Тоа што ВМРО-ДПМНЕ нерационално се обидува да конструира лажна еуфорија е показател за политичката неукост на Мицкоски.

На Мицкоски му порачуваме: Ова не е арена за навивање, ова е натпревар за да се обезбеди подобар живот на народот во секоја општина. Локалните избори секогаш имаат и втор круг затоа кочи Мицко.

А граѓаните знаат: СДСМ го има најголемиот коалиционен капацитет на македонската политичка сцена и тоа во историјата на плурализмот во Македонија. Прогресивната и демократска опција, односно СДСМ и најголемата и најразолика коалицијат Најдоброто за мојата општина ќе ги добијат овие избори бидејќи Северна Македонија, членка на НАТО со завршен Попис никој неможе да ја кочи и мора да оди напред.

СДСМ ќе освои поголем број градоначалници во споредба со ВМРО-ДПМНЕ.

Прогресот ќе доминира во најголем број од општините.

СДСМ победува во Град Скопје, ВМРО-ДПМНЕ е поразено во Град Скопје.

Ви благодарам.